Hej på er!
Har fått en del frågor på sista tiden, men har inte haft tid att svara. Men idag ska ni få svar på era frågor.
Vi kör på en gång! 🙂

Första frågan är från Jonna:
Hej! Har precis hittat din blogg och suttit i timmar och läst. Tycker det är otroligt bra att någon engagerar sig och du gör det verkligen på ett bra och inspirerande sätt!=)
Undrar ett par saker som jag hoppas att du kan svara på. Finns det någon gräns för hur många kalorier man kan äta? Jag vill alltså gå ner i vikt. Hur gör man för att hålla exakt koll på hur många kolhydrater man får i sig? Vidare undrar jag om vaniljstång eller vaniljpulver samt sötningsmedel typ sukett.Är det okej? Har läst på så många andra ställen att man absolut inte ska dricka lightläsk eller äta någon form av sötningsmedel… Verkar ju dock som att du kan din grej så jag hoppas att du skriver att det är ok ändå=). Blev lite långt det här men jag hoppas verkligen på svar då det är svårt nu i början. Tack på förhand!

Svar: I LCHF räknar man inte kalorier, utan här är det kolhydrater som gäller. För att du ska kunna ha koll på kolhydraterna så kan du bli medlem på GI viktkoll, jag tror att dom har nån slags tabell där du fyller i hur många kolhydrater du äter på en dag, men jag kan ha fel.
Jag håller koll själv, räknar ut på ett ungefär hur mycket jag äter på en dag. Och jag vill helst inte äta över 15 kolhydrater på en dag.

Både vaniljpulver och vaniljstång är okej. Jag använder en till två suketter när jag gör efterätter. Även light saft och läsk dricker jag ibland, men det är fortfarande inte bra att dricka det eftersom det innehåller sötningsmedel och då kan du få sötsug, men nån gång ibland tycker jag det är okej med light läsk. 🙂

Lycka till med LCHF nu! 😀

Här har vi en fråga från Helene:
HEJ !!
Idag ska jag börja med gi = ))
Sist klara jag 2 dagar sen vräkte jag i mig sötsaker = ((
Men får man äta bearnaisesås och persiljesmör.
Jag har kikat runt på dina bilder !!
Men bara i små mängder då eller ??
Jag vill ha massa tips och råd.
Kram Helene.

Svar: Klart du får äta bearnaisesås, både köpt och hemgjord bearnaisesås är helt okej (kolla kolhydratsinnehållet i dom köpte bara så det inte innehåller för mycket kolhydrater, över 5 är inte okej, enligt mig). Och persiljesmör är helt okej att äta! LCHF står ju för low carb high fat , så fett är jättebra att äta, ju mer fett desto bättre 🙂

Lycka till nu och du kommer att klara det mer än två dagar denna gång 😀

En fråga från Lena
Hej!
Tackar för en super bra blogg. Börjar idag med lchf/gi. Ska ner ca 8 kg, helst innan påsk.(har slagit vad med svärfar) Men en undran, micro popcorn, vad anser lchf om det?
Mvh Lena i Eskilstuna

Svar: Micro popcorn är inte okej. Popcorn är stärkelserika torkade korn av majs. Och majs innehåller mycket kolhydrater.
Om man äter 1 dl micro popcorn så har man fått i sig 42,9 g kolhydrater. Och det är alldeles för mycket.

Hoppas att du klarar att gå ner i vikt utan popcorn, du får köpa nötter i stället 🙂
Lycka till!

Sådär ja, då har jag svarat på lite frågor, nu är det dags för frukost sen ska jag uppdatera mer här. Bla ett nytt recept. 🙂

2 Kommentarer till “Svar på kommentar”

 • Ida:

  Du säger att man får ska äta nötter. Får man äta jordnötter då? Är det alla nötter eller bara vissa?
  Vad är det bästa man kan äta till frukost enligt dig?

  / Ida 🙂

 • Åsa:

  Hejsan

  Nu har jag suttit och läst och beundrat allt du har skrivit och jag kan väl säga att jag är måttligt imponerad:) Jag själv har en hel del kilo att kämpa med… men jag har valt att gå på cambridge just nu, har idag 26kilo kvar att gå ner och få har jag fått bort 14kilo… Jag sparar din sida:) för här finns en MASSA fina recept jag kan använda mig av sedan när jag ska börja äta, för då ska jag ju äta enligt GI:) Har beställt en massa böcker om GI, då jag inte alls är insatt i det. Men jag ser fram mot att få börja till sommaren:):).

  Önskar dig allt gott och lycka till:)

  Kramar Åsa

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: