Nu har jag stekt riktiga GI-köttbullar!

Jag har alltid sån otur när det gäller köttbullar. Antingen blir dom för kryddiga, så dom inte går att äta, eller så blir dom för torra och sedan spricker.
Men den här gången fick jag verkligen till det. Känner mig stolt.

Det jag använde var;
1 kg blandfärs (gris är bättre än nöt eftersom det är mer fett i gris)
2 ägg-gulor
5 skivor bacon som jag tärnade väldigt smått (ersätter salt bra)
Svart & vitpeppar
1 hackad gul lök

Sen stektes det där i VÄLDIGT mycket smör ska ni veta. Och jag har lärt mig att det har ingen roll hur mycket smör du har i pannan när du steker köttbullar, för fettet sugs inte in i bullarna.
Och inte brändes det fast heller.
Så den här gången lyckades jag och dom smakade så jävla gott!

Nu står dom och svalnar lite, sen ska dom in i frysen och plockas upp till jul.

pict0706

Här är maten från igår. Min kycklingröra med dijonsenap och sallad.

pict0713

Här har ni köttbullarna, tre likadana pannor till blev det. Så nu har vi köttbullar.
Och ni ser ju hur mycket smör jag stekte i. GÖTT!

En Kommentar till “Riktiga GI-köttbullar!”

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: