Nu ni, håll i hatten! Nu har jag käkat nåt som var fruktansvärt gott ska ni veta.
Bröd!! Jag har käkat nybakat bröd!
Jag la mig en sväng förut och när jag vaknade så hade min pojkvän (som också kör GI) bakat bröd! Sååå underbart gott det var. Det luktade himmelsk här hemma. Finns inget bättre än doften av nybakat!
Så det där var inte sista gången han gjorde ska jag tala om för er, och han. =)

Och eftersom jag är så snäll och är på ett strålande humör så ska ni få receptet!

GI-bröd
Ingredienser

3 matskedar fiberhusk
2 ägg
1,5 tsk bakpulver
25g smör eller hälften smör,hälften olja
2 matskedar krossade linfrön
0,5 tsk brödkryddor (tex: anis, fänkål och kummin)
Lite salt

Gör såhär:
Blanda krossade linfrön, fibrehusk, bakpulver, salt och brödkryddor.
Vispa 2 ägg så smeten blir fluffig.
Smält smöret i en kastrull eller i micron.

Blanda alla ingredienser i bunke, och rör om.
Häll smeten i en form och grädda i ca 200 grader.
Efter ca 15 minuter i ugnen, vänd brödet så det gräddas på andra sidan också.

Låt sedan brödet stå inne tills det fått en fin brun färg.

pict0994

Voila!! Ser det inte gott ut??

Konsistensen var lite luftig om man säger så, men det var sååå gott!
Så det här tycker jag att ni ska prova. Innehåller nästa inga kalorier!
Och det bästa är att du kan anväda vilket pålägg du vill, nästan.
Pålägg som går bra är, ost, gurka, tomat, paprika, skinka, salami, majonäs, kokt eller stekt ägg..
Det låter väl inte så tokigt? Vi GI:are får äta så lyxigt hela tiden!

Nä, nu måste jag sätta igång med nån kvällsmat. Sen måste jag göra matlåda till imorgon, usch!

Vi hörs senare!
Kram!!

5 Kommentarer till “Nybakat GI-bröd!!”

  • Venus:

    Tack förtipset. ser grymt bra ut. Men vad är fiberhusk och var finns det?

  • / H:

    ÅÅÅH! har bara varit utan bröd en vecka, men saknar det som tusan.. spelar ingen roll om de smakar exakt, bara man kan äta något liknande.. !! Ska baka de direkt när jag kommer hem.. tack för tipset! / Helen

  • Oj, vad galet! Vi gi-are får äta brööd! Det såg ju ut precis som vanligt bröd också! Det måste testas! =) Verkar vara superbra mat att ta med sig om man inte är hemma på dan.
    Antar att man kan hitta fiberhusk i stora mataffärer? =P

  • Emma:

    Såg ju jättegott ut, vad snällt att du delar med dig 😉

  • A:

    Hej! Jag prövade precis baka detta bröd, GOTT det blev! Fast jag hade inge brödkrydda eller linfrön. Men jag finhackade sesamfrön och hade i pyttelite kummin och lite russin istället. Himlans gott! Tack för receptet 😀

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: