God kväll!
Jag vill börja med att tacka för alla kommentarer. Det värmer verkligen att få höra att ni gillar det jag skriver och visar och att jag inspirerar många till att börja med GI/LCHF. 🙂 Så tusen TACK! 😀

Idag sökte jag runt på lite LCHF bröd, och hittade ett recept som jag fastnade för. Pones heter det. Nån som har testat? Jag tyckte det var helt klart det godaste LCHF brödet jag har ätit hittills iaf. 🙂 Och ni ska få receptet!

Pones ca 6 st
Ingredienser:

5 ägg
2 dl pofiber
1½ tsk bakpulver
Salt
50 g smör
½ dl grädde eller vatten
3 kryddmått brödkrydda

Gör såhär:
Sätt ungen på 200 grader. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Smält smöret.
Vispa äggen i en bunke ca 4 minuter. Häll i dom resterande ingredienserna och även det smälta smöret. Vispa tills det blir ”fluffigt”. Låt stå nån minut.

Klutta sedan ut smeten på plåten och in i ugnen ca 10-12 minuter, tills brödet fått fin färg.
Sen är det bara att ha på valfritt pålägg.

Innan dom gör ett besök i ugnen ser dom ut såhär

Såhär ser dom ut när dom är klara

Och såhär ser dom ut med pålägg på. Jag hade räkost och gurka på mina, sen en kopp svartvinbärs te till. Supergott!! 🙂

Hoppas ni gillar dessa lika mycket som jag gjorde. För det är inte sista gången Pones bakas hemma hos oss. 🙂
Ha en bra kväll!

10 Kommentarer till “LCHF bröd -Pones”

  • De där ska jag pröva när jag börjar 🙂

  • Såg jättegoda ut. Men vad är pofiber? Finns det i vanliga affärer eller måste man beställa det nånstans? Jag har aldrig hört talas om det. Är det nåt liknande som dinkelmjöl?

  • Sofia:

    Det måste jag prova!

  • Charlie:

    Hej Sandra, kul med utlandsresa :)Vart bär det av?

    Jag instämmer i frågan ovan, vart hittade du Pofiber? Jag har letat på flera stora matvarukedjor i mjöl-, gryn-, glutenfritt- och bakhyllor utan resultat? Hur ser förpackningen ut? Stor/liten?

    Mvh

  • vickan:

    hej! jättebra blogg du har!
    är lite ny i gamet och tänkte höra om du vet om det går att byta ut po-fiber mot husk?
    eller är det två helt olika grejer?

  • kim:

    tror du det funkar att göra brödet på fiberhusk istället för pofiber ?:)
    Sen tänkte jag höra, vilket smör är det lägst gi värde i?vet du det? eller är det ”ok” att äta smör? Samma sak undrar jag med honung! är det ”ok” ? 🙂
    MVH Kim

  • Bergis:

    Underbart ”bröd”. Jag hade bara 1,5 dl pofiber så jag ersatte
    faktiskt med 1/4 dl vetemjöl och 1/4 dl kruskakli. Det blev toppen! Jag fick det dock till 9 stycken så jag räknar med att trots med tillägg av mjöl så är kolhydratinnehållet relativt lågt.

    KIM: Jag skulle inte rekommendera fiberhusk och det är pga den speciella konsistensen. Gällande GI vet jag inte vad som gäller för smör. Men för LCHF är det äkta smör alltså smör och inte margarin eller matfettblandning som gäller. Bregott är också bra! 🙂

    Honung är inte OK i LCHF och det är ju för att blodsockret höjs så snabbt. Sötningsmedel som inte höjer blodsockret alt. väldigt sakta är Sukrin, sötin, stevia och en sirap som heter agavesirap.

  • Yenyen:

    Tyckte det var ok. Men för grynig konsistens. Inget tuggmotstånd alls. Jag gillar sesambröd bättre. Men kanske att man exprimenterar med att hälla i linfrö eller riven ost eller nåt för att få bättre konsistens.

  • Jim:

    Såg ett recept gjort på havregrynsgröt. Är det okej att göra bröd på havregrynsgröt?

  • Anita:

    Bästa LCHF brödet jag har smakat. Jag gjorde en dubbel sats och hällde allt i en form ca 34 cm X 24 cm. Efter gräddningen skar jag upp kakan i 12 lika stora delar.

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: