Här kommer några lätta middagar som man kan laga till snabbt och enkelt.

Baconlindad fläskfilé
Ingredienser
4 personer
800 g fläskfilé
250 g champinjoner
1 st gul lök
1 st purjolök
1 dl persilja
1 paket bacon
1 st kanelstång
0,5 dl soja
2 dl grädde
2 dl vatten
grönsaksbuljong
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Gör så här
1 Skär fläskfilén i skivor cirka 1 centimeter, linda en halv baconskiva runt och bryn i stekpanna.
2 Finhacka löken och fräs den.
3 Blanda ned alla ingredienser i en gryta och låt alltsammans puttra i 20 minuter

Fisk med bacon och purjolök

Ingredienser
4 personer
800 g fiskfilé, djupfryst
1 paket bacon
1 st purjolök
1 st zucchini
1 st broccoli
3 dl grädde
salt
vitpeppar, malen
olja eller smör till formen och till stekning

Gör så här
1 Värm ugnen till 225 grader. Skär baconet i strimlor. Lägg det i en kall stekpanna, hetta upp och låt baconet fräsa. Ta upp och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa och strimla purjolöken, tärna zucchini, dela broccolin i små buketter.
2 Blanda grädden med salt och peppar. Lägg grönsakerna i botten på en smord, ugnssäker form. Lägg på fisken, purjolöken och slå över grädden.
3 Baka rätten i ugn i cirka 40 minuter. Strö över bacon före servering.

Biff Rydberg med zucchinitärningar

Ingredienser
4 personer
800 g utskuren biff
2 st gul lök
2 st zucchini
olja och smör till stekning
salt och malen vitpeppar

Till servering:
4 st äggulor

Gör så här

1 Skala och hacka löken fint. Skär biffen i jämnstora tärningar. Skölj och skala zucchinin. Tärna i 1×1 centimeter stora tärningar.
2 Stek löken i smör så att den blir vackert brun. Värm olja i två stekpannor. Stek köttet i den ena stekpannan så att det får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Stek zucchinitärningarna i den andra pannan så att de får en fin gyllene färg, men utan att de blir för mjuka.
3 Lägg upp köttet på ena sidan av två varma tallrikar. Placera löken i mitten och zucchinitärningarna på andra sidan. Lägg äggulan på köttet. Servera genast.

Senapsstrimlad lövbiff
Ingredienser
4 personer
800 g lövbiff
2 st gula lökar
2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
200 g broccoli
1 msk smör, till stekning
salt och grovmalen peppar
1 dl parmesan, riven

Till servering
Sallad

Gör så här
1 Strimla lövbiffen, hacka löken fint. Stek alltsammans i stekpannan. Tillsätt salt och peppar, dijonsenap och crème fraiche. Bryt broccolin i små buketter, lägg i dem i stekpannan.
2 Servera med sallad

Här är några lätttillagade middagar. Många av dom här recepten kommer jag att prova. Det verkar ju så gott!
Och alla recept kommer från GI viktkoll.

Nu ska jag äta våran middag som består av förrätt och varmrätt. Bilder kommer upp under kvällen.
Kram!

Comments are closed.

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: