Hej!
Nu tänkte jag skriva några rader, enbart för att peppa mig själv. Och kanske nån annan? 🙂
Sitter och tänker på året 2009, sommaren. För exakt 2 år sen med andra ord. Jag mådde bra då. Snuskigt bra måste jag säga. Vi hade kört LCHF stenhårt hela våren och jag hade gått ner ca 20 kilo. Jag var lycklig!
Nu när jag sitter och tänker på det så är tårarna nära. Fan! Hade jag bara kört några månader till hade jag varit vid min målvikt, men istället sket allt sig. Kilona tickade uppåt och inte neråt längre.
Jag försökte gång på gång att komma igen, men det kändes inte kul. Det var mer tvång.

Ibland frågar jag Erik varför han är tillsammans med mig. ”Jag är ju ful och fet säger jag.” Och jag får alltid samma svar tillbaka, ”För att jag älskar dig för den du är”.
Tänk om jag kunde älska mig för den jag är? Men det går inte. Inte just nu. Kanske om ett halvår.

Men för fyra dagar sen fick jag nog av mig själv. Jag ville inte se den där äckliga, feta människan i spegeln. Jag vill att mina kläder ska sitta bra på första försöket. Inte byta om 10 gånger för att hitta nåt som sitter bra och döljer det värsta.

Den här gången känns det bra, jag är taggad. Jag får enormt mycket stöd från familjen och Erik. Mamma har till och med erbjudit sig att handla min mat. Haha 🙂
Min högsta önskan är att klara av det här nu.
Jag vill må bra, jag vill känna mig snygg, jag vill kunna gå i vilka kläder jag vill.

6 Kommentarer till “Jag vill!”

 • Agnetha:

  Härligt att du har kommit igång igen. Hejar på dig och håller tummarna för att det ska gå bra. Kommer att följa din blogg och hoppas att det går bra. Själv har jag provat det mesta, men nu har jag bara några få kilon som jag kämpar med. Har provat allt, men det var LCHF som räddade mig. Har nu nästan inget sockersug. Jag som tidigare var en godisgris. Nu njuter jag mer av en nyttig macka. Lycka till! =))

 • miss piggy:

  Heja heja, ja ibland måste man nog få känna att nu räcker det. Har även jag övervikt. Tror jag kan allt om bantning. Vet alla metoder, men ändå så tickar vågen på öppåt. Motivation, det är det som saknas. Det är det som man borde lära sig lite mera om, än alla metoder. Lycka till, vi tjockisar har en gemensam resa framför oss:)

 • Catta:

  Gud så jag känner igen mig i det du skriver, i fjol var jag superduktig och gick ner 12 kg, det enda jag gjorde om i mitt liv var att börja promenera, jag gick varenda dag, oavsett väder, dom när det var -30 så gick jag, det var bara att klä sig!!

  Min man säger precis samma som din när jag konfronterar honom med exakt samma som du, att jag är tjock ful och fet, hur i all världen kan han vilja vara med mig, han svarar precis som din, att han älskar mig även med bilringar!! <3

  Har själv testat LCHF och gått ner, men har tyvärr inte haft viljan att köra en längre period men har mer och mer kommit in på att jag nog ska köra det igen, det är ju egentligen ganska enkelt och man är mätt länge på den maten.

  Har precis hittat din blogg men kommer att följa den, jag håller tummarna för att både du och jag orkar börja och sen fortsätta LCHF-andet och går ner i vikt. Själv har jag ungefär 25 kg:s övervikt.

  Lycka till!
  Catta

 • Du fixar de, känner igen mig i de du säger. Ibland känns de som värst att karl accepterar mig som den jag är. Hade han varit mera kräsen och väsnat när jag ökat i vikt så hade jag kanske inte heller gått upp i vikt. Men har ingen pli alls på mig själv är ju bara en själlv som kan bestämma va som man ska stoppa i sig.

  Gick ner 11 kg med lchf sedan började jag må illa klarade inte av allt fett. Blev gravid strax efteråt, men nu taggar jag bara viktnedgången efter bebis är enormt taggad på att gå ner 20-25 kg minst oavsett hur de går till. Hade tänkt börja med lchf till motivationen är slut sedan övergå till cambrige träning osv för de sista.

  Hoppas motivationen fortsätter att vara såhär hög!

 • Misan:

  Hej

  Känner igen det där som du skrev.. Jag har precis kommit igång med min andra vecka ja med. Kul att du börjat skriva igen och kört igång.. Gillar din blogg .. kram nu kör vi!!!!!!!!

 • Hej Sandra!
  Stort lycka till säger jag. Har varit inne här tidigare o smygtittat lite. Mest för att bekanta mig med lchf. Jag har alltid varit underviktig, men så slutade jag röka för ca 5-6 år sen och dessutom 50+ så på den vägen är det. Behöver gå ner minst 15 kg, säkert mer. För jag slutade att väga mig när jag hade 15 kg övervikt (i mitt tycker) har alltid varit underviktig, till skillnad från dom flesta andra som börjar med lchf. Men jag tycker lika illa om mig själv, som ni gör, kan jag säga. Sen flyttade jag från min sambo för 1,5 år sen efter 18 år tillsammans. Det är nog satt sina spår i mitt självförtroende tror jag. Även om det va mitt beslut, så behöver man inte va lycklig för det.
  Nog pratat om mig. Jag kommer att följa denna blogg och hoppas att jag får inspiration tillräckligt för att komma igång jag också.
  Jag ser framemot mycket fler inlägg från dig här. Detta är ju ett bra sätt att komma igång med min blogg också. Den har jag inte uppdaterat på säkert 1 år tillbaka.
  Kramiz från Eva och lycka till. Detta fixar du, det är jag säker på.

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: