Hej på er!
Det är såhär, jag kommer typ att sluta med LCHF och varför jag säger typ är för att jag kommer att undvika mjölprodukter bland annat. Det är inte många som vet om det men jag är glutenintolerant.

Ska få en lång historia kort tänkte jag.
Jag har varit gluten sen födseln då jag även var laktosintolerat. Laktos försvann men gluten bestämde sig för att stannade kvar.
Jag kräktes så fort jag hade fått i mig en putteliten brödsmula till exempel, jag var väldigt känslig. Jag fick glutenfri mat utskrivet på recept av min läkare. Jag var normalviktig fram till 14 års ålder då jag höll mig till glutenfri mat.

En dag skulle vi ha friluftsdags i skolan vilket jag hatade! Så jag kom på den briljanta idéen att äta en kaka (icke glutenfri) eftersom jag då skulle kräkas och kunde lura i mamma att få stanna hemma den dagen. Jag åt en kaka, väntade en stund, men det hände inget. Åt en till och det hände fortfarande ingenting. Snacka om att jag blev besviken! Va fan, hela min plan gick ju i spillror. Varför kräks jag inte??
Men eftersom det inte hände nåt så berättade jag för mamma vad jag hade gjort och effekten av det. Två dagar senare var vi på sjukhus och träffade min läkare för att prata om det här.
Han kunde inte se några förändringar, jag var fortfarande glutenintolerant. MEN jag kunde äta vanlig mat med mjöl i, jag skulle inte kräkas, däremot skulle jag fylla på kroppen med vätska, bli dålig i magen och eventuellt ha svårt att få barn i framtiden.

Som sagt, jag var fjorton år, hur mycket tror ni man bryr sig om vad en läkare säger när man helt plötsligt kan äta vanlig mat? Vanlig mat som alla mina klasskompisar gjorde. Jag slapp stå i en separat kö för att få min skolmat. Lyckan var total! Så från den dagen så har jag helt enkel struntat i min gluten. Vilket var/är jävligt dumt!

För vad hände? Jo, poff sa det och så ökade jag i vikt, fort gick det vill jag lova.
Och nu tänker jag inte skylla allt på att jag ökade i vätska, för jag kunde ju nu trycka i mig vad som helst som t.e.x pizza, fikabröd, hamburgare som jag aldrig hade smakat på förut. Åren gick och kilona tickade uppåt.

Nu kommer jag till LCHF biten, äter man enligt LCHF så är det ju inga mjölprodukter inblandat, kanon! MEN, jag har ledsnat på detta.
Så från och med nu kommer jag att återgå till min glutenfria kost (var och handlade massor idag). Det är det min kropp ska ha och då kommer den att må bra enligt min läkare.

Jag kommer inte att äta nåt onödigt socker så som läsk och godis. Det kommer jag att hålla mig i från. Däremot kommer jag att äta mycket frukt och mindre portioner med mat och självklart ska allt vara hemlagat! Inget halvfabrikat!

Så vi får väl se om detta ger nåt resultat. Ska väga mig imorgon så jag får en startvikt. Jag tycker redan att jag känner mig ”mindre”. Inte lika svullen.
Nackdelen med glutenfritt är att det är svindyrt! Men men, det kostar att ligga på topp 🙂

Så vi får se hur jag gör med bloggen, självklart kan jag fortsätta blogga om min kost, om ni vill?

Blev ett långt inlägg med mycket text, hoppas att ni orkade ta er igenom det? 🙂
Ha en bra kväll kära ni!
Kramar!

10 Kommentarer till “Glutenintolerans”

 • Åsa:

  Det bästa man kan göra för sig själv är att äta det som passar ens kropp bäst! Så fortsätt gärna blogga om maten å livet!=)

 • Jag tycker gärna du får fortsätta blogga 🙂 I mina ögon skulle in bloggen bli sämre för att du börjar äta en annan kost.

 • Misan:

  Ja tycket du gör helt rätt.. blogga gärna så vi får se hur det går.. alltid kul och höra.. kram och lycka till

 • Veronica:

  Hoppas du ska må bättre snart.
  Min mamma är gluten så jag vet exakt hur dyrt det är. Jag var laktosintolerant upp till 14 år ålder så även där vet jag hur du har det. Dock var min intolerans kopplade till problem med njurarna och inte magont. Det kallades Nefros.
  Hoppas att din viktnergång inte får problem. Själv går jag ännu på LCHF tack vare din blog. Jag äter ungefär 20 kg om dagen..och väljer mat som har max 5kh / 100 g….då har man lite svängrum och behöver inte lida som ett djur.

 • sabina:

  jag förstår att du återgår till din gamla kost.
  huvudsaken är att du gör det som du känner är bäst för dig.
  jag fortsätter gärna att läsa om din kost och viktminskning, du har varit min inspirationskälla under en väldigt lång tid (och en hel del kilon ;D)

 • anna:

  förra året åt jag enligt LCHF och tycker att det funkade hyfsat men nu har jag gått över till GI och måste säga att det passar mig mycket bättre. Sedan har jag köpt boken 6 kg på 6 veckor vilket jag följer just nu, det är en riktigt bra bok.

 • Hej Sandra!
  Har själv funderat på detta med LCHF, att börja med det alltså. Och det lutar nog åt det hållet, din blogg har jag kollat på länge. Döm om min förvåning där jag gick in här idag och upptäckte att du skulle sluta med LCHF. Men naturligtvis gör du som du vill och framförallt så din kropp mår bra.
  Men snälla sluta inte att blogga, det är jätte roligt att läsa det du skriver. Och du skulle nog inte klara av att inte få skriva av dig. Så fortsätt du. Jag och det verkar ju som det är många med mig som vill att du fortsätter.
  Kramiz från Eva / Evlin (på nätet) min blogg är inte uppdaterad på jätte länge.

 • nisa:

  lycka till med det glutenfira då! det gäller att finna sin kost.. själv fortsätter jag med lchf=D.
  kramar

 • Jessica:

  Du är en inspiration!!
  Va duktig du har varit!!! Fortsätt med det nya och gärna blogga också! Jag har just börjat min resa själv och kan bara ge kärlek till alla som vill dela med sig! Det är verkligen inte lätt så all hjälp och tips är varmt välkommet. Ska testa ditt mos du tipsat om till middagen ikväll… =)

  Kram och lycka till!!!

 • Jessica:

  Du är en inspiration, fortsätt med det om du vill!!

  Jag är så tacksam för alla som delar med sig och har just sjlv börjat min resa och det är så svårt nu i början. Så alla tips är så väääldigt varmt välkommna!

  Jag ska testa ditt mos till middagen ikväll. =)

  Lycka till och hoppas du kommer må bättre!

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: