Hej på er!
Hoppas att ni har haft en bra Lördag.

Igår gjorde jag och Erik nåt så fruktansvärt gott. Nämligen en ny sorts GI pizza, som Erik hittade på Kolhydrater i fokus.
Självklart kommer jag att ge er receptet och en bild. Smaken blev 1000 gånger bättre än den förra vi gjorde. Det här smälte som skit i munnen runt ut sagt!

dsc00020

Hur gott ser inte det här ut att vara?? VA? Haha..

Här kommer receptet.
Botten:
120 g cream cheese
4 ägg
1,8 dl Fet grädde
0,6 dl Parmesan
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.
4,8 dl Riven os

Tomatsås

0,7 burk krossade tomater, eller passerade
Kryddor efter smak, tex oregano, svartpeppar och chili.
1 grönsaksbuljongstärning

Topping:
Man kan ha vad man vill på. Det vi hade var ost, räkor, färska champinjoner, skinka, lök och tomat.

Gör så här:

Ugnen 175 grader.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop cream cheese, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen. Låt den svalna en stund efter kokningen.

När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen. Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna en stund.
Klart att servera!

Till efterrätt hade vi -tro det eller ej -kladdkaka med vispad grädde.
Här kommer bilder och självklart receptet!

dsc00024

dsc00025

Ingredienser:
2 ägg
100 g smör
2 vanliljsstänger
100 gram mörk choklad
1 msk kakao – Om man vill, jag tyckte det blev alldeles för starkt för min smak. Nästa gång ska vi hoppa över det och ta en tsk kaffe i stället.

Gör såhär:
Smält smöret och chokladen i en kastrull. Vispa äggen ”fluffigt”. Häll sedan i chockladsmeten i dom vispade äggen, även kakao och vailjstång ska i. Ev kaffet, om man vill ha.
Ställ in kakan i ugnen i ca 6 minuter på 200 grader. Låt svalna.

Vispa sedan grädden och skrapa i den andra vaniljstången. Det blir verkligen supergott!

dsc00026

Och det färdiga resultatet ser ut såhär. =)

Kom ihåg, vill ni lägga upp recepten på era bloggar, länka till mig då! =)
Ikväll blir det lasagne!
Ha en trevlig lördag!

9 Kommentarer till “GI pizza och kladdkaka!”

  • vera:

    kladdkaka MMM så gott!

  • Haha, det där va lite kul.. försökte tidigare idag introducera tanken till den där pizzan (som kallades ”lchf-pizza”) till min kära make.. som tyckte det lät skumt! Iof gjorde jag med det, men de såg gott ut på bilden.. och din bild såg om än mycket godare ut 😀

    Kanske ska försöka övertala honom igen lagom till nästa veckomatsplanering! Ni verkar ju ha gillat det!

    Vet inte vem som ursprungligen gjort receptet namnmässigt, men det kommer från usa (ett low carb forum) och publicerades redan 2002.

    (och ang. ditt inlägg med att ”sno recept” – det är sånt ”här” som gör det svårt att ge credits till rätt person.. alla recept man gör/hittar/ser har ju nån kommit på.. och frågan är bara var och när? De sprids ju som löpeld.. både land o rike runt!)

    Hoppas ni lyckas med fiskgratängen 😀
    MVH Sandra

  • GLÖMDE! Kladdkakan såg inte helt fel ut alltså, påminner lite om de där man hitta hos ”Lauritzon”.. fast det blev mer mousseaktigt..

    I’m a sucker för sånt hehe.. måste provas! Tackar för tipset..
    MVH Sandra

  • Fan så gott med kladdkaka!!! Men hur mycket smör ska det vara? Fast jag ska nog inte äta sånt än 🙂 Vill se om jag går ner något först. Puss

  • åh vad gott det ser ut!
    Kolhydrater i fokus är en himla bra sida tycker jag( dock är den lite jbbogt upplagd 😛 )
    Kul variant på pizzabotten måste jag säga! Blev den ändå lite krispig och ”pizzig” som den ”ska”?

  • Ska försöka.. som sagt jag tyckte den såg god ut!! ”no gud no glory” typ.. hehehe

    Jag la till din sida bland mina länkar, hoppas det var ok.. annars hojta till 🙂

  • Jag hade också 70 % choklad. Visst förstod jag att det inte skulle smaka som vanlig pga inge socker och stark chokladsmak men inte så illa 😛 Hehe! Jag försökte verkligen då det är ett bra recept men nej. Får hitta på något annat. Puss

  • måste prövas någon dag fram över 🙂

  • Johanna:

    Hej! är de okej om jag sparar dehär receptena åt mig? ska testa dem nån dag.. låter super gott! 🙂

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: