Här får ni en lista på vad vissa saker innehåller i kolhydrater. Bra va??

Allt är beräknat på 100 gram.
* Gurka – 2,1 g

* Tomat – 3,7 g

* Gul paprika – 4,4 g

* Röd paprika – 5,2 g

* Makrill i tomatsås – 0,5 g

* Vispgrädde 40% fett – 3,0 g

* Milda visp 20% fett – 5,0 g

* Kokt ägg – 0,0 g

* Stekt ägg – 0,0 g

* Smör 80% fett osaltat – 0,4

* Mörk choklad <70% kakao - 63,1 g * Mörk choklad, >70 % kakao – 50,7 g

* Aubergine – 3,7 g

* Squash – 2,2 g

* Champinjner – 2,9 g

* Champinjoner konserv m lag – 0,9 g

* Bacon gris – 0,0 g

* Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris) – 0,0 g

* Köttfärs blandfärs (70% nöt 30% gris) – 0,0 g

* Köttfärs nötfärs 15% fett – 0,0 g

* Äpple med skal – 12,4 g

* Äpple utan skal – 14,6 g

* Banan – 22,0 g

* Apelsin – 10,8 g

Där har vi en liten lista. Är det nåt annat ni vill veta, så fråga så ska jag ta reda på det!

4 Kommentarer till “GI lista på kolhydrater!”

  • Vera:

    Den mörka chokladen kan nog ändras en del. Jag har aldrig köpt nån 70% med så mkt kolhydrater. Som mest 40g. Har hittat bättre alternativ 86% med 19g kolhydrater men detta var i Tyskland..

  • Fred Jönsson:

    Var kan jag som diabetiker hitta en sida att fylla i vad jag äter per dag å få svaret i:
    X % Protein (av vad som är rekommenderat) 30 % per dag
    X % fett 30-50% per dag
    X % Kolhydrater lika ovan 20%
    X gram kolhydrater.
    Mvh
    Fred

  • Hejsan.. har precis börjat med gi metoden och är typ på dag 3.. under fas 1, är det ok att äta bacon verkligen? det verkar så himlans fett.. verkar som om det är dåligt fett typ? är det så? Lämna kommentar på min blogg.. kram!

  • irene:

    Hejsan. Jag har en fråga angående GI-tabellerna. När de angivs i siffror om det är ett högt eller lågt GI vilken skala är det då i? Jag har förstått det som att det är olika på innehållsförteckning av en vara? Exempel om det på innehållsförteckningen för en vara står 2.9 g kolhydrater. Vad är det i en GI lista?

    Lite rörigt men hoppas du hängde med! Tack!

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: