För er som inte vet vad Fiberhusk är så kan jag berätta att det används när man tex bakar glutenfritt bröd, det gör så att degen inte blir lika kladdig. Det kan även använads till icke glutenfritt bröd. Brödet blir mer saftigt.

Fiberhusk har ett rikt innehåll av kostfiber (85%), så har fiberHusk förmågan att suga upp vätska och svälla. Det ger en geléartad konsistens som binder samman degen.
Degen får en mer ”normal” konsistens vilket gör den mer lättarbetad. Den kladdar mindre och blir, framför allt, kavlingsbar.
FiberHusk är helt smak- och luktfri. Det syns inte heller i det färdigbakade brödet. På så vis fungerar fiberHusk även utmärkt till bakpulverdegar, mjuka kakor, småkakor och kex.

prdimg

FiberHusk kan köpas på vissa apotek, Ica Kvantum, Hemköp och även på Coop.

Nästa gång vi gör pizza så ska vi baka med fiberhusk. Och jag tror att det kommer bli kanonbra! Och gott!

Comments are closed.

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: