Här kommer några bra GI-recept!

Gräddsås
Fas: 2
Portioner: 10

Ingredienser:
120 g osaltat smör
3 äggulor
60 ml vatten
60 ml tjock grädde
1 nypa nymalen muskot till garnering

Gör såhär:

Lägg smöret i en skål och sätt den över en kastrull med hett vatten (men inte kokande). Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa hela tiden med en elvisp. Tillsätt vatten och grädde och fortsätt vispa tills såsen tjocknar, vilket tar ungefär 7-10 min. Strö gärna över malen muskot.

Köttfärsgratäng med aubergine

Fas: 2
Portioner: 4

Ingredienser:
400-500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
½ dl tomatpuré
4 tomater
salt och peppar
1 stor aubergine
timjan och basilika
100 g riven mager ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Börja med att skära auberginen i tunna skivor. Ringa olja i en gratängform och lägg ett lager aubergine i botten. Varva resten av auberginen med salt och olja. Ställ in i ugnen i cirka 20 min.
Gör under tiden köttfärsröran. Hacka löken och fräs i panna tillsammans med pressad eller riven vitlök. Lägg i färsen och stek tillsammans tills den blir ordentligt brynt. Tillsätt puré, salt och peppar. Skär tomaterna i tärningar och låt dem steka med färsen. Hacka de färska kryddorna och blanda ner.
Häll över köttfärsen på auberginen.
Toppa med riven ost och ställ in i ugnen i cirka 10-15 min. Servera med valfritt grönsakstillbehör.

Bamsebiff
Fas: 2
Portioner: 4

Ingredienser:
400gr nötfärs
salt, peppar
1 msk sojamjöl (går att utesluta)
1 ägg
4 dl kelda malagningsgrädde ( varav 1 dl till smeten)
1 msk kiesisk soya

Gör såhär:
Blanda färsen med mjöl, ägg och kryddor.
Arbeta ner 1 dl av grädden och forma till en bamsebiff.
Stek i panna med hög kant 4 min, dela biffen i 4 delar.
Vänd och stek ytterligare 4 min.
Häll på resten av grädden och sojan och låt småputtra ytterligare 5 min.
Servera med en härlig sallad.

Avokado- och sparrissallad
Fas: 2
Portioner: 3

Ingredienser:
1 knippa grön sparris
1 avokado
1 röd paprika
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja

Gör såhär:
Koka sparrisen någon minut i lite saltat vatten. Skär avokadon i bitar på längden. Skär paprikan i små bitar. Lägg upp sparris, avokado och paprika på tallrikar.
Blanda ihop lite balsamvinäger, olivolja och lite salt och peppar. Ringla över dressingen över salladen. Dekorera med lite färsk hackad timjan.

Servera den här salladen till en god kött eller kycklingbit.

Sådär, där har ni några bra helgrecept.
Jag vill prova alla! Men frågan är bara när? Haha..

Recepten kommer från GI Recept

2 Kommentarer till “Bra GI-recept!”

  • Jag höll mig till egenkryddad köttfärs, grönsaker och gräddfil! Inget bröd eller så för mig!
    Jag slarvar inte!!!
    Eller vad menade du?
    Dricker du light läsk??
    Kram

  • Okej:)
    Jag har faktiskt inte kollat så noga på kryddan, vet dock att de e socker i men har för mig att de inte e så mkt kolhydrater i.
    Har ingen påse hemma nu så kan ej kolla.
    Brukar ha lite grillkrydda, vitlök, chilipulver, lite vad man tycker om:) de e super gott med lite sallad o så klart gräddfil och taco sås:)
    Jag dricker cola light ibland, e ju 0 kalorier i så,, men brukar bli på helgerna
    Kram

Besöksräknare
Idag:
Denna Vecka:
Denna Månad:
Totalt: